Gé Peulen,
we zullen je missen als steunpilaar van het weeshuis en wij willen je familie en vrienden veel sterkte toewensen bij dit verlies.
Venlo-Blerick, 13-12-2019

Het verhaal van Gé Peulen

In 2004 ben ik voor het eerst in Kenia geweest, met enkele vrienden op vakantie. In Mombasa zijn we toen per toeval via enkele Duitse mensen bij een weeshuis terecht gekomen.

Dit weeshuis, Mudzini Kwetu Centre, ligt in het plaatsje Kilifi ongeveer 40 km van Mombasa.

De omstandigheden raakten mij zodanig dat ik meer voor dit weeshuis wilde betekenen. De keuze voor dit weeshuis was snel gemaakt. Voornamelijk omdat hier echt alle giften aan de kinderen ten goede komen.

Voor 500 euro per jaar geeft men een kind daar onderdak, eten en drinken, scholing, medische hulp en alles wat er meer nodig blijkt.

In eerste instantie betaalde ik alles uit eigen zak en met behulp van wat vrijwillige bijdragen. Maar na al 8 keer in Kenia te zijn geweest heb ik besloten de hulp in een beter georganiseerd jasje te steken en een stichting op te richten!

De stichting 'Kinderen Kenia'

Hier mee kunnen we de geldstromen en andere acties in goede banen leiden en is de continuiteit gewaarborgd. Het spreekt voor zich dat de kosten die door de stichting gemaakt worden door de bestuursleden uit eigen zak worden betaald.

In de afgelopen jaren hebben we uit 'het niets' inmiddels 3 stenen huizen kunnen realiseren. Tegenwoordig ga ik ook niet meer op vakantie naar Kenia maar om te werken aan de verdere uitbouw van het weeshuis.

We willen ons met de stichting vaker presenteren op evenementen en we hopen dat u ons initiatief wilt ondersteunen.

Groetjes.

Gé Peulen

 

Fiscaal aftrekbaar

Giften aan onze stichting zijn nu ook fiscaal aftrekbaar doordat de stichting is aangewezen als zgn. ANBI instelling.

Giften kunt u overmaken op rekening 91.39.93.859 t.n.v. de Stichting Kinderen Kenia in Venlo.

Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Klik hier voor de contactpagina.